Carrot cupcakes

Také tak nedočkavě jako já vyhlížíte jaro? Už byl první jarní den, ale jarně se, zachumlaná v zimním kabátu a šále, pořád nějak necítím. Sluníčko sice občas zasvítí, ale co si budeme povídat, ještě to není úplně ono. Abych se při tom čekání (na jaro, na porod a tak vůbec) moc nenudila, prozatím jsem se aspoň pokusila přivolat požadované roční období vláčnými mrkvovými cupcakes s citronovým krémem, které jsem pekla ve veselých svítivě zelených košíčcích.




Na 12 cupcakes potřebujeme:

Mrkvový korpus:
110 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
100 ml slunečnicového oleje
150 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
1 lžička mleté skořice (+ na ozdobu)
1 lžička citronové kůry (koření)
1/2 lžičky mletého zázvoru
3 větší mrkve

Citronový krém:
1 vanička polotučného tvarohu (250 g)
1 balení mascarpone (250 g)
2 lžíce citronové šťávy
5 lžic cukru moučka




Postup:
Předehřejeme si troubu na 175°C a formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.

110 g cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru a 2 vejce si vyšleháme do pěny. Přidáme 100 ml slunečnicového oleje a opět prošleháme.

V jiné míse si smícháme 150 g hladké mouky s 1 lžičkou jedlé sody, špetkou soli, 1 lžičkou mleté skořice, 1 lžičkou citronové kůry (koření) a 1/2 lžičky mletého zázvoru.

3 větší mrkve si očistíme a nastrouháme najemno.

Suché ingredience přisypeme do vyšlehané směsi a opět chvíli prošleháme. Nakonec špachtlí přimícháme najemno nastrouhané mrkve, lžící směs rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a dáme péct na 18 minut.

Poté, co cupcakes vychladnou, je ozdobíme krémem, který si vytvoříme smícháním 1 vaničky polotučného tvarohu (250 g), 1 balení mascarpone (250 g), 2 lžic citronové šťávy a 5 lžic cukru moučka. Každý cupcake na závěr posypeme troškou skořice.