Raffaello cupcakes

Tak a je to tu. Po další dlouhé pauze jsem tu opět s novým receptem. S miminem, teda teď už vlastně batoletem, nějak prostě není moc času a energie na experimenty s novými vymazlenými recepty. Většinou to pečení odbydu jen umícháním nějaké easy bábovky nebo buchty, aby bylo co na snídani nebo ke kafi. Ale jedna kavárna kousek od nás možná bude občas chtít moje cupcakes, a tak mám zase motivaci tvořit. Takže jsem upekla kokosové cupcaky s osvěžujícím ricottovo-tvarohovým krémem s nádechem citronu a na vršku každý zdobí kulička raffaella. No kdo by odolal?



Na 12 cupcakes potřebujeme:
115 g másla
1 vanilkový cukr
130 g cukru krupice
2 vejce
150 ml kefíru nebo podmáslí
40 g strouhaného kokosu + další na ozdobu
170 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
250 g ricotty
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
3 lžíce cukru moučka
kůra z 1/2 citronu
12 kousků raffaella (nemusí být)



Postup:
Předehřejeme si troubu na 180° a formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.

Změklých 115 g másla si vyšleháme do pěny, přisypeme 1 vanilkový cukr a 130 g cukru krupice a opět šleháme. Potom přišleháme 2 vejce a 150 ml kefíru nebo podmáslí. Nakonec vmícháme suché ingredience, tj. 40 g strouhaného kokosu, 170 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a špetku soli. Směsí naplníme košíčky na muffiny a dáme péct do předehřáté trouby na zhruba 20 minut (hotovost vyzkoušíme špejlovým testem).

Jakmile cupcakes zchladnou, ozdobíme je krémem vytvořeným smícháním 250 g ricotty, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 3 lžic cukru moučka kůry z 1/2 citronu. Krém míchejte opatrně pouze v ruce, bez použití mixéru, jinak bude moc tekutý a nebude držet. Na vršek každého cupcaku položíme kuličku raffaella a zlehka posypeme strouhaným kokosem.