Vanilkovo-borůvkové cupcakes

Recept na další cupcakes? Jak nečekané! No ale vážně, moje all time favorites jsou sice brownie cupcakes, ale myslím, že odteď pravděpodobně vezmu na milost i "obyčejnou" vanilku! Vláčný vanilkový korpus s borůvkami a lehký tvarohovo-mascarponový krém, tomu prostě nelze odolat...




Na 12 cupcakes potřebujeme:

Vanilkový korpus s borůvkami:
110 g másla
120 g cukru krupice
3 vejce
1 lžíce vanilkového extraktu
200 g hladké mouky
špetka soli
1,5 lžičky prášku do pečiva
130 ml podmáslí
200 g čerstvých nebo mražených borůvek
2 lžíce cukru moučka

Tvarohovo-mascarponový krém:
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
200 g mascarpone
4 lžíce cukru moučka



Postup:
Předehřejeme si troubu na 175°C. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.

110 g másla o pokojové teplotě si vyšleháme se 120 g cukru krupice do pěny. Přišleháme 3 vejce, 1 lžíci vanilkového extraktu a 130 ml podmáslí.

V jiné míse si smícháme 200 g hladké mouky se špetkou soli a 1,5 lžičky prášku do pečiva. Suché ingredience přišleháme k ostatním.

Do připraveného těsta špachtlí vmícháme 200 g čerstvých nebo mražených borůvek (čerstvé jen tak, mražené si předtím promícháme se 2 lžícemi cukru moučka). Připravené těsto dávkujeme do papírových košíčků a pečeme zhruba 20 minut.

Jakmile nám cupcakes úplně zchladnou, ozdobíme je krémem, který si vytvoříme tak, že lžící prošleháme 250 g polotučného tvarohu ve vaničce s 200 g mascarpone a 4 lžícemi cukru moučka.